Palmer i Peurto de Mogan, Gran Canaria

Kort omtale av en palme som du finner i Peurto de Mogan. Gran Canaria

Av Brynjulv den 28. April 2020

Spindelpalme

Hyophorbe verschaffeltii.

  • Tysk: Spindelpalme
  • Engelsk: Spindle Palm. Palmiste marron
  • Spansk: Palmistre Marron. Spindle Palm

Enkeltstammet palme som kan bli opp til 6 m høg. Stammen er tykkest på midten og smalere i begge ender, danner på denne måten en spindelform. Stammen har ringer etter gamle bladfeste. Greinene danner en V-formet krone.

Blomstene er lysegule og vokser ut i skille mellom grå og grønn stammedel. Blomstene er kvite til oransje og dufter godt. Han og hunblomster i samme blomsterstand. Fruktene blir ca 2 cm og har fra oransje til rød i farge. Som modne er de svarte.

Bruk

Palmen vokser naturlig på Maritius, men etter hvert er den spredd over stort område. Spindelpamlen er en tropisk til subtropisk plante, men likevel tåler den ned mot 0 grader. På Gran Canaria er den plantet parker og hotellhager. Noen fine eksemplar kan en se på øya ved Amfi del Mar og langs veier – som i Puerto de Mogan

I Puerto de Mogan er det som nevnt en vakker allë med Spindelpalme. Hvis ikke den er rydde de siste årene, står den på begge sider av veien som går fra hovedvegen mot stranden og rett mot det store hotellet Cordial Mogan Playa.

NB: Eg prøver å orientere meg i den flotte floraen i Mogan-området. En del stoff er samlet i BlomterGuide Gran Canaria (bok i Den norske klubben) og www.planteguiden.no.

Jeg arbeider videre med dette og vil gjerne få tilbakemeldinger. Har du erfaringer med Spindelpalmen eller andre planter i området!